Σελίδες

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Επιτυχημένη συμμετοχή των Θεολόγων καθηγητών στην διημερίδα που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης

Στις 20 και 21 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η διημερίδα που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Θεσσαλονίκης με θέμα: «Διδακτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών». Στη διημερίδα έλαβαν μέρος συνάδελφοι θεολόγοι και παρουσίασαν την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν στα σχολεία τους.

Η κ. Αικατερίνη Λαλαγιάννη από το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο του Α.Π.Θ. παρουσίασε τρεις διδακτικές προτάσεις. Η 1η διδακτική  πρόταση είχε τίτλο: "Αναζητώντας το Θεό των Χριστιανών".



Η δεύτερη διδακτική πρόταση ήταν διαθεματική σε συνεργασία με τη Μαρία Κουντή (ΠΕ02) και είχε ως θέμα: "Η προσέγγιση του θείου στον Όμηρο, στη Λυρική Ποίηση και στην Κυριακή Προσευχή".


Η τελευταία διδακτική πρόταση της κ. Λαλαγιάνη είχε ως θέμα: "Μια προσέγγιση της Εικονομαχίας: Μπορούν οι άνθρωποι να εικονίζουν το Θεό;"



Η θεολόγος κ. Κική Αντικουλάνη παρουσίασε τη διαθεματική διδακτική πρόταση σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σαλονικίδη (ΠΕ02) του 1ου Πρότυπου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και είχε ως θέμα: "Η διδασκαλία του Σχίσματος των Εκκλησιών: Μια διαθεματική προσέγγιση μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων".


Η κ. Σμαράγδα Φαρίδου από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης παρουσίασε τρεις διδακτικές προτάσεις. Η 1η διδακτική  πρόταση ήταν διαθεματική σε συνεργασία με τον Δημήτριο Χατζημιχαήλ (ΠΕ02) και είχε τίτλο: "Υλοποίηση διαθεματικών διδασκαλιών στα Θρησκευτικά και την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα της Γ΄ Γυμνασίου, βάσει προσχεδιασμένων σεναρίων".


Η δεύτερη διδακτική πρόταση ήταν στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής με θεολογικό περιεχόμενο και είχε ως θέμα: "Δημιουργία ιστοχώρου για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων της ιστοεξερεύνησης των μαθητών στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θεολογικό περιεχόμενο". Η πρόταση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δημήτριο Χατζημιχαήλ (ΠΕ02) και την Αλεξάνδρα Μάρα (ΠΕ13).



Η τελευταία πρόταση της κ. Φαρίδου ήταν στο πλαίσιο των καινοτόμων δραστηριοτήτων και συνεργάστηκε με τον κ. Φίλιππο Βοϊδομάτη (ΠΕ04) και είχε ως θέμα: "Δημιουργική σύμπραξη Θεολογίας - Γεωγραφίας στο πλαίσιο καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων". 



Η θεολόγος κ. Ζηνοβία Παπαδοπούλου παρουσίασε τη διαθεματική διδακτική πρόταση σε συνεργασία με την Δέσποινα Αυγερινού (ΠΕ06) του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και είχε ως θέμα: "Lord' s Prayer/Πάτερ ημών: Petitions not vain repetitions".



Η θεολόγος κ. Ξανθή Αλμπανάκη του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας παρουσίασε δύο διδακτικές προτάσεις. Η 1η διδακτική πρόταση είχε ως θέμα: "Η αξιοποίηση των εικόνων μέσα από διαδικτυακά εργαλεία".


Η δεύτερη διδακτική πρόταση της κ. Αλμπανάκη είχε ως θέμα:  "Όταν τα σχολεία συνεργάζονται … επικοινωνούν".


Επίσης ο Σταμάτης Τσελέπης (ΠΕ11) από το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης παρουσίασε τη διαθεματική διδακτική πρόταση σε συνεργασία με τον θεολόγο κ. Ευάγγελο Πεπέ με θέμα: "Θεολογία - Λαογραφία και Παράδοση μέσω του Ελληνικού Χορού".


Τέλος στη διημερίδα κατατέθηκαν και δύο αφίσες:
1) Καλλιεργώντας τον Εθελοντισμό μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών (Ξανθή Αλμπανάκη - Πειραματικό ΓΕΛ Πανεπιστημίου Μακεδονίας).


2) Μαθητικός Όμιλος Δράση για τον συνάνθρωπο: Φιλανθρωπικά παζάρια 1ου Γυμνασίου Ευόσμου (Αικατερίνη Χριστοδούλου, Πασχάλης Καράκαρης - 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου