ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Βασιλεύουσα, Νέα Ρώμη, Βυζάντιο, Επτάλοφος… Πόσες λέξεις – πόσα προσωνύμια κρύβονται μέσα στην έννοια της Πόλης! Της Κωνσταντινούπολης.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Νέο, διευρυμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα: Η εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας μέσα από τα κείμενα της λατρείας.

 

Νέο, διευρυμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα:

Η εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας μέσα από τα κείμενα της λατρείας.

 

Το Εργαστήριο «Ελληνικής γλώσσας της χριστιανικής γραμματείας» του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Α.Π.Θ., μετά από περισσότερους από είκοσι κύκλους επιμόρφωσης για τη γλώσσα των λειτουργικών κειμένων, προσφέρει ένα νέο, διευρυμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο:

Η διαχρονία της ελληνικής γλώσσας μέσα από τα κείμενα της λατρείας: από τους Ψαλμούς της Παλαιάς Διαθήκης στην υμνογραφία του Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη.

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται με 2 ή 10 μόρια σε υποψήφιους για διορισμό (μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην γενική εκπαίδευση και την ειδική αγωγή καθώς και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό) και 1 ή 2 μόρια στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης (Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι, Σύμβουλοι και Διευθυντές σχολικών και εργαστηριακών μονάδων) (ΦΕΚ 13/29-01-2019).

Αξιοποιείται η πολύχρονη εμπειρία του Εργαστηρίου, προκειμένου να αναδειχθεί η  ιστορική πορεία της ελληνικής γλώσσας μέσα από κείμενα της ορθόδοξης λατρείας. Το τεράστιο χρονικό εύρος των επιλεγμένων βιβλικών, υμνογραφικών και ευχετικών κειμένων (από την Παλαιά Διαθήκη μέχρι σήμερα), σε συνδυασμό με το γλωσσικό πλούτο, την εικονιστική διάσταση του λειτουργικού λόγου και τη σύνδεση του λόγου με τη μελωδία βοηθούν στην αξιοποίηση πολυτροπικών διασυνδέσεων κατά τον διδακτικό σχεδιασμό και αυξάνουν την αποτελεσματική μάθηση.

Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Άννα Κόλτσιου-Νικήτα, Καθηγήτρια των Αρχαίων Ελληνικών της Ιουδαϊκής και Χριστιανικής Γραμματείας του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ., με την επιστημονική σύμπραξη του ομότιμου καθηγητή Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ κ. Χριστόφορου Χαραλαμπάκη.  Το ακαδημαϊκό προσωπικό αποτελείται από περισσότερους από 20 εξειδικευμένους διδάσκοντες.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι 10 Οκτωβρίου 2022 και μόνο ηλεκτρονικά στη σελίδα https://www.diaviou.auth.gr/progr-forms/aitisi-deglo/

Η διάρκεια του προγράμματος, που υλοποιείται με σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, είναι εννέα μήνες (440 διδακτικές ώρες). Αναλυτικά στοιχεία για τη δομή και το περιεχόμενο, το διδακτικό προσωπικό, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και το κόστος του προγράμματος υπάρχουν στη σελίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ https://www.diaviou.auth.gr/programs/i-diachronia-tis-ellinikis-glossas-mesa-apo-ta-keimena-tis-latreias-apo-tous-psalmous-tis-palaias-diathikis-stin-ymnografia-tou-gerasimou-mikragiannaniti/ καθώς και στην ιστοσελίδα https://hymnologica.com/

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τη γραμματεία του προγράμματος (τηλ.: 6939195239 και 2310 997112, email: infoglossa@theo.auth.gr).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου