"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Αμέσως μετά το Πάσχα ταχύρρυθμη επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση


Εντολή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , προκειμένου να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προετοιμασίες και να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα ταχύρρυθμη (σ.σ. εξ αποστάσεως) επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα εκπαίδευσης από απόσταση.

Ηδη οι διοικήσεις τόσο του ΕΑΠ όσο και του ΙΕΠ είχαν σήμερα τη πρωί την πρώτη επικοινωνία και αποφάσισαν τη συγκρότηση εξαμελούς επιτροπής , προκειμένου το ΕΑΠ να αξιοποιήσει όλη την τεχνογνωσία του και το δυναμικό του ώστε να καλύψει τα θέματα επιμόρφωσης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η εξαμελής Επιτροπή ήδη κινητοποιήθηκε και έχει ορίσει διαδικτυακό “ραντεβού” για αύριο Τρίτη,στις 12:30 το μεσημέρι, προκειμένου να “δρομολογηθεί” η ανάπτυξη ενός ταχύρρυθμου επιμορφωτικού προγράμματος με αντικείμενο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε θέματα εκπαίδευσης από απόσταση.


Στην εξαμελή Επιτροπή συμμετέχουν :

  • Ο Κοσμήτορας του ΕΑΠ Αντώνης Λιοναράκης
  • Ο Ομότιμος Καθηγητής Αλέξης Κοκκος
  • Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΑΠ Θεοφάνης Ορφανουδάκης
  • Ο Αντιπρόεδρος του ΙΕΠ Εμβαλωτής Αναστάσιος (Αναπληρωτής Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων)
  • Ο Νικόλαος Γραμμένος Σύμβουλος Β΄ Πληροφορικής του ΙΕΠ,κι
  • Ενας αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο ΙΕΠ με μεγάλη εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου