"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

«Η προσέγγιση του Άλλου στην σύγχρονη Τουρκία» – Εκδήλωση από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης

Ημερίδα με θέμα: «Η προσέγγιση του Άλλου στην σύγχρονη Τουρκία» διοργανώνει το το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση θα γίνει στο Ξενοδοχείο GRECOTEL GRAND EGNATIA στην Αλεξανδρούπολη.
Για την ημερίδα έχουν προσκληθεί να μιλήσουν καθηγητές πανεπιστημίων της Τουρκίας.
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
10:00 π.μ. Έναρξη Ημερίδας
  • Χαιρετισμός Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Ανθίμου
  • Χαιρετισμοί επισήμων
  • «Το μάθημα των Θρησκευτικών στην Τουρκία και η πολυπολιτισμικότητα». Εισηγητής: Dr. Recep Kaymakcan, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Sakarya.
  • «Αρχαιολογικές εργασίες μέσα στα αρχαία τείχη της Κωνσταντινουπόλεως». Εισηγητής: Dr. Ferudun Ozgumus, Βυζαντινολόγος – Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης.
  • Σύντομο Διάλειμμα.
  • «Η ελληνική συνοικία της Αδριανουπόλεως». Εισηγητής: Dr. Ozkan Ertugrul, Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αδριανούπολης.
  • Λήξη Ημερίδας.
Συντονιστής: Αντώνιος Χατζόπουλος
Διερμηνείς: Αντώνιος Χατζόπουλος, Χρήστος Τεάζης
Δελτίο τύπου εκδήλωσης
Η πρόσφατη «στροφή» των αρχαιολογικών ερευνών στην γειτονική Τουρκία, για την ανάδειξη και προβολή κάθε βυζαντινού ίχνους δεν επιτρέπεται να μας αφήσει αδιάφορους. Οφείλεται στην προτροπή του Πρωθυπουργού Ερντογάν στα ανώτατα Αρχαιολογικά Συμβούλια της Χώρας του αλλά και στην υπευθυνότητα του επιστημονικού δυναμικού της. Έτσι παρακολουθούμε τις ανασκαφές στην Πόλη και σε ολόκληρη την Μικρά Ασία να αναδεικνύουν τεράστιας σημασίας ευρήματα, αρχαιοελληνικά, βυζαντινά και μεταβυζαντινά.
Η πραγματικότητα αυτή ώθησε την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στο να προσκαλέσει σε Ημερίδα με τίτλο «Η προσέγγιση του Άλλου στη σύγχρονη Τουρκία» τους καθηγητές: Recep Kaymakcan, Ferudun Ozgumus και Ozkan Ertugrul, προκειμένου να μας αναπτύξουν την θεωρητική βάση και τα αποτελέσματα αυτής της επιστημονικής αναγέννησης στην γειτονική μας Χώρα, καθώς αφορά τον πολιτισμό και την πνευματικότητα των προγόνων μας που καταστάθηκαν παγκόσμια κοινή κληρονομιά.

Πηγή: http://www.grtrnews.com/«η-προσέγγιση-του-άλλου-στην-σύγχρονη/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου