"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ''Μαθαίνοντας τη βυζαντινή τέχνη της πόλης μου''


Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση: «Το ημέτερον κάλλος. Βυζαντινές Εικόνες από την Θεσσαλονίκη» που διοργανώνει στο πλαίσιο των 50 χρόνων λειτουργίας του, έχει ετοιμάσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο: «Μαθαίνοντας τη βυζαντινή τέχνη της πόλης μου».

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά τους μαθητές με την σπουδαία τέχνη που αναπτύχθηκε στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της πόλης κατά τους βυζαντινούς χρόνους, και ιδιαίτερα από τον 12ο έως τον 15ο αιώνα. Οι εικόνες που παρουσιάζονται στην έκθεση αποτελούν σπουδαία δείγματα αυτής της παραγωγής που σήμερα σώζονται διάσπαρτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι μαθητές, στη διάρκεια του προγράμματος θα έχουν τη δυνατότητα να περιη-γηθούν στον χώρο, να πάρουν πληροφορίες για το ταξίδι των εικόνων μέσα στον χρόνο και στον τόπο, να αναζητήσουν τις ομοιότητες και διαφορές της εικονογρα-φίας τους και να μάθουν για τους διάφορους εικονογραφικούς τύπους. Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Πληροφορίες: Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών
Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων
Επταπυργίου 64, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 202301

Πηγή: e-yliko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου