"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Β΄ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Με απόλυτη επιτυχία εστέφθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Διασχολικό Παιχνίδι Γνώσεων στα Θρησκευτικά, το οποίο διοργανώνεται από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. 

Το Β΄ Διασχολικό Παιχνίδι έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στις αίθουσες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου .

Μετά την καθιερωμένη προσευχή στον προαύλιο χώρο του Σχολείου μας, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από την καθηγήτρια Παιδαγωγικών της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κα Μητροπούλου, από τον Συντονιστή των Θεολόγων κ. Στράντζαλη, ο οποίος τόνισε την σημασία του μαθήματος των θρησκευτικών στην διαμόρφωση ακέραιας προσωπικότητας και την προαγωγή του ανθρώπινου πολιτισμού. Ακολούθησε ο σύντομος χαιρετισμός από τον Διευθυντή μας κ. Μισαηλίδη, ο οποίος καλωσόρισε τα παιδιά και τους τόνισε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στα Θρησκευτικά από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους στην ιστορία ανάλογων διασχολικών διαγωνισμών.

Στο Διασχολικό Παιχνίδι Γνώσεων στα Θρησκευτικά συμμετείχαν τα παρακάτω Γυμνάσια από την Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη: 1ο Τριανδρίας, 1ο Τούμπας, 1ο Επανομής, 1ο Νεάπολης, 1ο Πειραματικό, 2ο Καλαμαριάς, 2ο Μαλακοπής, 2ο Τούμπας, 2ο Πυλαίας, 2ο Πειραματικό, 3ο Νεάπολης, 4ο Θεσσαλονίκης, 4ο Νεάπολης, 5ο Θεσσαλονίκης, 7ο Καλαμαριάς, 8ο Θεσσαλονίκης και 12ο Θεσσαλονίκης.

Το Παιχνίδι διαρθρώθηκε σε τρεις φάσεις, η τελευταία των οποίων αποτέλεσε ένα κουίζ γνώσεων ανάμεσα σε δύο αμιλλώμενες ομάδες, με έπαθλο ένα τάμπλετ για κάθε μέλος της τριμελούς νικήτριας ομάδας.

Πλούσια δώρα έλαβαν επίσης και τα μέλη της δεύτερης συναγωνιζόμενης ομάδας, καθώς επίσης και οι πρωτεύσαντες ενός εκάστου των συμμετεχόντων Γυμνασίων. Αναμνηστικά δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και συμμετέχουσες μαθήτριες.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη διάρκεια των δύο διαλειμμάτων, στις οποίες μετείχαν η πιανίστρια ( πρώην μαθήτριά μας) Μαρία Μηνοβγίδου, οι χορωδίες του Πυθαγορείου Ωδείου Δήμου Θερμαϊκού και του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Τούμπας υπό την Διεύθυνση της μαέστρου κυρίας Ελεονώρας Καλαϊτσίδου, το πρόγραμμα των οποίων ενθουσίασε το παρευρισκόμενο κοινό.

Στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Σχολείου στην οποία έλαβον χώρα οι προαναφερθείσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παρετίθετο πλουσιότατος μπουφές με πρόχειρο γεύμα και αναψυκτικά για τους μαθητές, τους γονείς και όσους παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις. Ο μπουφές πραγματοποιήθηκε με την αρωγή του Κυλικείου του Σχολείου μας , του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και διαφόρων βιοτεχνιών αρτοζαχαροπλαστείων της πόλης.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Υπεύθυνη για τις ερωτήσεις και τους τύπους παιχνιδιών που θα παίξουν οι μαθητές καθώς και για την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Πρόεδροι Επιστημονικής Επιτροπής: η Συντονίστρια Παιδαγωγικού έργου του Σχολείου κα Λευκοπούλου Σουλτάνα, (η οποία είναι και θεολόγος), η κα Μητροπούλου – Μούρκα Βασιλική, Eπίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικών και Διδακτικής (με έμφαση στις ΤΠΕ) στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ01 του Σχολείου μας κ. Στράντζαλης Πολύβιος.

Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής: η θεολόγος του Σχολείου Φαρίδου Σμαράγδα, η κα Τερλιμπάκου Ζωή (Δ/τρια του 5ου Γ/σιου Θεσ/νίκης), η κα Ακανθοπούλου Καλλιρρόη (του Γ/σίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσ/νίκης), η κα Γκίρλου Δήμητρα (του 2ου Γ/σιου Τούμπας), η κα Θεολόγου Μαρία (του Γ/σίου Τριανδρίας), η κα. Παπαδοπούλου Ζηνοβία (του 1ου Π.Γ.Θ.), η κα Μυρίδου Μαρία (του 3ου Γυμνασίου Νεάπολης) και η κα Σεβαστίδου Μαρία (του Γ/σίου Επανομής).

Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής: η Συντονίστρια Παιδαγωγικού έργου του Σχολείου κα Λευκοπούλου Σουλτάνα, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ01 του Σχολείου μας κ. Στράντζαλης Πολύβιοςκαι ο Δ/ντής του Σχολείου μας κ. Μισαηλίδης Γρηγόριος.

Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής: η θεολόγος του Σχολείου Φαρίδου Σμαράγδα, η κα Γκίρλου Δήμητρα (του 2ου Γ/σιου Τούμπας), η κα Θεολόγου Μαρία (του Γ/σίου Τριανδρίας), η κα. Παπαδοπούλου Ζηνοβία (του 1ου Π.Γ.Θ.), η κα Τερλιμπάκου Ζωή (Δ/ντρια του 5ου Γ/σίου Θεσσαλονίκης) και ο Πληροφορικός του Σχολείου μας κ. Μιχαηλίδης Νικόλαος .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου