ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Βασιλεύουσα, Νέα Ρώμη, Βυζάντιο, Επτάλοφος… Πόσες λέξεις – πόσα προσωνύμια κρύβονται μέσα στην έννοια της Πόλης! Της Κωνσταντινούπολης.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Επιτυχημένη συμμετοχή των Θεολόγων καθηγητών στην τριημερίδα που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι του Ν. Θεσσαλονίκης

Στις 11, 12 και 13 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η τριημερίδα που διοργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ν. Θεσσαλονίκης με θέμα: "Βελτιώνοντας την εκπαίδευση: Διδακτικές, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών".
Στην τριημερίδα έλαβαν μέρος συνάδελφοι θεολόγοι και παρουσίασαν την πολύ σημαντική δουλειά που κάνουν στα σχολεία τους.
Η κ. Σμαράγδα Φαρίδου από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης παρουσίασε την πρόταση διδασκαλίας "Οι θρησκευτικοί πίνακες του Έλληνα Ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου: Μια διαθεματική εργασία στα πλαίσα του μαθήματος των Θρησκευτικών"
Οι κ. Θωμαή Χουβαρδά και Ζαφερία Αθανασοπούλου (κλ. ΠΕ08) του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου παρουσίασαν τη διαθεματική πρόταση διδασκαλίας: "Θεολογία και Τέχνη με αφορμή την του ΧΡΙΣΤΟΥ-ΓΕΝΝΑ : Η ζωγραφική  απεικόνιση της ενσάρκωσης του ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ - Διαθεματική πρόταση διδασκαλίας".
Η κ. Ξανθή Αλμπανάκη από το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ευόσμου παρουσίασε ένα διαθεματικό/διαπολιτισμικό Project με θέμα: "Ταξίδι στη Θρησκεία: Γνωρίζοντας το Θεό των άλλων".
Οι κ. Γεώργιος Λαδόπουλος και κ. Νικόλαος Σαμαρίνας (κλ. ΠΕ19) από το Γυμνάσιο Ευκαρπίας παρουσίασαν τη διαθεματική πρόταση διδασκαλίας με θέμα: "Ιωάννης ο Πρόδρομος και ο βαπτιστής: Εξουσία, διαφθορά και βία: από την έκπτωση στην ανάστασή τους μέσα από την ορθόδοξη πίστη"
Τέλος ο κ. Σάββας Παυλίδης από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί παρουσίασε τη χρήση των τεχνολογιών στο μάθημα των Θρησκευτικών: "ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ «e-Θρησκευτικά: Οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στα Θρησκευτικά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου