"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

«Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε Ημερίδα Περιβαλλοντικού περιεχομένου στην Ίμβρο»


Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος οδοιπορικό περιβαλλοντικών δράσεων στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την Αειφορία στην Ίμβρο, ως συνέχεια της πολυετούς προσπάθειας που πραγματοποιείται από τη Δ. Δ. Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης στα σχολεία της ομογένειας υπό την Αιγίδα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ. κ. Βαρθολομαίου, στις 6, 7 και 8 Απριλίου 2017. Το θέμα της φετινής χρονιάς είναι το εξής: 
«Το περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών»
και αποτελεί συνέχεια της θεματικής ενότητας “Η γεωγραφία ως επίγευση της πατριδογνωσίας”. Αφορά δε στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, στην ευαισθητοποίηση για την αποδοχή του διαφορετικού, στην κοινωνική αλληλεγγύη και στον περιβαλλοντικό εγγραμματισμό.
Ιδιαίτερος στόχος η υποστήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών του νεοσύστατου Γυμνασίου-Λυκείου Ίμβρου σε ζητήματα που αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση (ενημέρωση, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα).
Επίσης η σύσφιξη δεσμών σχετικά με την παράδοση στη διαλεκτική σχέση των αξιών- στα ελληνικά γράμματα στα σχολεία της οικουμένης,- στη βιωματική απόδειξη του ανθρωπισμού που παρακάμπτει την γεωγραφία και παρέχει μήνυμα ευαισθητοποίησης σε πολλούς αποδέκτες,- στην έννοια της πατρίδας που οι μετακινήσεις των λαών κάτω από διάφορες συνθήκες την προσεγγίζουν και την ερμηνεύουν ποικιλοτρόπως (εθνολογικές, θρησκευτικές δεσμεύσεις, πολιτικές σκοπιμότητες, ιστορικά αδιέξοδα, συναισθηματικές ανησυχίες).
Στην δραστηριότητα μπορούν να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί απ’ όλη την Ελλάδα ύστερα από συνεννόηση με το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα: http://dide-v.thess.sch.gr/…/prosklisi-se-imerida-perinall…/ .
Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας και στην προσωπική σας διάθεση να διακινήσετε την πρόσκλησή μας σ’ αυτό το μονοπάτι που εμπεριέχει γνώση, συγκίνηση, φιλάνθρωπη προσφορά, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αποτελεί πλέον πανελλαδικό θεσμό στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία και τη βιωσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου