ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Βασιλεύουσα, Νέα Ρώμη, Βυζάντιο, Επτάλοφος… Πόσες λέξεις – πόσα προσωνύμια κρύβονται μέσα στην έννοια της Πόλης! Της Κωνσταντινούπολης.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ: Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και η Πορεία Υγείας για την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και η Πορεία Υγείας για την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ


Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ και με τον Σύνδεσμο νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά σειρά ομιλιών, υπό τον τίτλο «Διάλογοι Θεολογίας Ψυχολογίας». Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών επιχειρεί να απευθυνθεί στον καθημερινό άνθρωπο και στην οικογένεια του σήμερα, και να απαντήσει στα ερωτήματά τους με την συνδρομή της ψυχολογίας.
Η δεύτερη συνάντηση με θέμα «Διαζύγιο και οι οικογένειες μετά» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, και ώρα 18.30 στην αίθουσα Forum(Δεληγιώργη 9, κοντά στο ξενοδοχείο Park). Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Θεολόγος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η κ. Χάρις Κατάκη, διδάκτωρ Ψυχολογίας, διαπρεπής ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρος του Εργαστήριου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.
O πρωτοπρεσβύτερος. Αντώνιος. Α. Καλλιγέρης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ποιμαντική από τον τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001), ενώ παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, στην Οικογενειακή πολιτική στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1995-1997). Η Ποιμαντική των Νέων, του Γάμου και της Οικογένειας, ο σχεδιασμός προγραμμάτων για νέους και οικογένειες καθώς και η Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ποιμαντική των νέων του Γάμου και της Οικογένειας είναι εκείνα που αποτελούν τον ορίζοντα της επιστημονικής αναζήτησής του.
Είναι εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Φιλοθέης Φιλοθέης (1992-). Από το 1999 έως το 2013 διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είναι Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αποσπασμένος στη Διεύθυνση Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής, ενώ είναι μέλος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογένειας και προστασίας του παιδιού και συνεργάτης του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε θεολογικά περιοδικά. Έχει συγγράψει τα βιβλία Γάμος: Από το Μυστήριο στο θεσμό και Γονείς και παιδιά κάπου θα συναντηθούμε ενώ συμμετέχει ως συγγραφέας σε συλλογικούς τόμους όπως Φύλο και Θρησκεία, Οικογένεια σε κρίση, Ονειρεύομαι μια οικογένεια και ένα σχολείο, Γάμος και Οικογένεια κλπ, Ζει στην Ελευσίνα με τη σύζυγό του Αικατερίνη Κωστοπούλου και είναι πατέρας 6 παιδιών.
Η Χάρις Κατάκη έχει αναγνωριστεί για το πολύπλευρο έργο της (την θεραπευτική της ιδιότητα, την θεωρητική και ερευνητική της δουλειά, την συγγραφή, τον εκπαιδευτικό της ρόλο (έχει εκπαιδεύσει ένα μεγάλο ποσοστό των συστημικών θεραπευτών στην Ελλάδα) μαζί με καταξιωμένους συνεργάτες της. Το 1983 ίδρυσε το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.Το συγγραφικό και εκδοτικό της έργο είναι εκτενές και αναγνωρισμένο. Οι δημοσιεύσεις της σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και οι ομιλίες της σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και κέντρα είναι πολλές.
Η Χάρις Κατάκη έχει παίξει και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές ελληνικές και ξένες επιστημονικές εταιρείες στις οποίες έχει αναλάβει καίριες θέσεις και τιμητικές διακρίσεις: ομιλίες στην ολομέλεια πολλών διεθνών συνεδρίων, μέλος διοικητικών συμβουλίων ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών. Επίσης διετέλεσε πρώτη πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας, πρόεδρος του διεθνούς συνεδρίου στην Αθήνα υπό την αιγίδα της IFTA (International Family Therapy Association) και δυο φορές υποψήφια πρόεδρος αυτής. Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβούλιου των δυο μεγαλύτερων ελληνικών οργανισμών για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ) και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ως πρόεδρος τουΕργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων τριετές πρόγραμμα πρόληψης.
Στην επιτυχημένη σειρά Ανθρώπινα Συστήματα την οποία ίδρυσε πριν 30 χρόνια και διευθύνει έκτοτε, συμπεριλαμβάνονται πάνω από τριάντα βιβλία, με συγγραφείς κορυφαίους επιστήμονες της εποχής μας (τον νομπελίστα Ilia Prigogine, τους Κenneth Gergen, Gerome Bruner και τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς βιβλιογραφίας στην συστημική σκέψη και τις εφαρμογές της στην οικογενειακή θεραπεία. Στην σειρά συμπεριλαμβάνονται και 7 δικά της βιβλία τα οποία έχουν κάνει πολλές εκδόσεις. Το πρώτο της βιβλίο: Οι τρεις ταυτότητες της ελληνικής οικογένειας, θεωρείται πλέον κλασικό και διδάσκεται σε πανεπιστημιακές σχολές. Οι εκδοτικοί οίκοι την έχουν τιμήσει με αφιερώματα και πολλές παρουσιάσεις των βιβλίων της.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου