Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ξάνθη το 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο».

Ολοκληρώθηκαν και φέτος με επιτυχία οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου «Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο», το οποίο διεξήχθη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Πολιτισμού στην Ξάνθη το διήμερο 18 - 19 Μαρτίου 2017 και διοργανώθηκε από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος». Το Συνέδριο είχε την αναγνώριση του Υπουργείου Παιδείας και την αιγίδα της ΔΕΠΠΣ, τη στήριξη των καθηγητών του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. και την επιστημονική καθοδήγηση των Σχολικών Συμβούλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κκ. Πολύβιου Στράντζαλη, Ελένης Μιχαλοπούλου και Μαρίας Συργιάννη και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου. Στο Συνέδριο απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμων, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης, η Σχολική Σύμβουλος  Θεολόγων κ. Ελένη Μιχαλοπούλου και ο Διευθυντής του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Φριλίγκος ο οποίος και κήρυξε την έναρξη 3ου Μαθητικού Συνεδρίου. 
Στο διήμερο παρουσιάστηκαν πάνω από 110 εργασίες από διάφορα σχολεία της Ελλάδας. Στο Συνέδριο μετείχαν μαθητές και μαθήτριες εκτός από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και σχολεία της Χίου, της Ξάνθης, της Κοζάνης, της Ξάνθης, της Αλεξάνδρειας, της Κρήτης, των Φερρών, της Ιεράπετρας, του Κιλκίς, της Κομοτηνής, της Πάτρας, της Ναυπάκτου, της Πρέβεζας, της Σκιάθου, της Χίου, της Ρόδου, της Καβάλας, της Αθήνας, της Λευκάδας κ.α.Τη φετινή χρονιά στο Συνέδριο έλαβαν μέρος 800 περίπου μαθητές από 50 σχολεία οι οποίοι διερεύνησαν θεολογικά ζητήματα και θέματα που άπτονται της επιστήμης μέσω της διεπιστημονικότητας, της διαθεματικής, της διερευνητικής και βιωματικής προσέγγισης και αναζήτησαν ήθη και έθιμα συνυφασμένα με την θρησκεία και τον τόπο τους και πήραν θέση απέναντι σε κοινωνικά προβλήματα. Τα θέματα που παρουσίασαν οι μαθητές τα εκπόνησαν είτε μέσα από τις Θεματικές Ενότητες του ΜτΘ, είτε μέσα από τις Ερευνητικές Εργασίες, είτα μέσα από Προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων.
Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές του 3ου Μαθητικού Συνεδρίου, στον Διευθυντή κ. Στυλιανό  Φριλίγκο και τους εκπαιδευτικούς κα Κυριακή Αντικουλάνη και κ. Δημήτρη Σαλονικίδη. Επίσης πολλά συγχαρητήρια σ' όλους τους μαθητές και μαθήτριες που μετείχαν στο Συνέδριο καθώς και όλους τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που τους συνόδευαν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου