"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα: «Τα ψηφιακά σενάρια στο Μάθημα των Θρησκευτικών»

Στις 11 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ το επιμορφωτικό εκπαιδευτικό συνέδριο με θέμα: «Τα ψηφιακά σενάρια στο Μάθημα των Θρησκευτικών». Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Θεολογίας, την κα Βασιλική Μητροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια της Διδακτικής των Θρησκευτικών (με έμφαση στις ΤΠΕ) και τους Σχολικούς Συμβούλους Θεολόγων Κεντρικής Μακεδονίας κκ. Ελένη Μιχαλοπούλου, Πολύβιο Στράντζαλη και Μαρία Συργιάννη.

Το συνέδριο χαιρέτισε ο Πρόεδρος του
Προσθήκη λεζάντας
Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής και παρακολούθησε μεγάλος αριθμός θεολόγων. Το Α΄ μέρος του Συνεδρίου ξεκίνησε με τις εισηγήσεις της κ. Βασιλικής Μητροπούλου "Το εκπαιδευτικό σενάριο με χρήση των ΤΠΕ στη διδασκαλία των Θρησκευτικών" και του κ. Πολύβιου Στράντζαλη "Προδιαγραφές εκπόνησης των ψηφιακών σεναρίων στα Θρησκευτικά". Στη συνέχεια η κα Κωνσταντίνα Πέππα, παρουσίασε την πλατφόρμα «Αίσωπος» καθώς και τα δειγματικά ψηφιακά σενάρια για τα Θρησκευτικά που εκπόνησε. Τέλος το Α΄ μέρος ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των ψηφιακών σεναρίων που υπέβαλαν στην πλατφόρμα «Αίσωπος» ο κ. Νικόλαος Ζαλακώστας και η κ. Σμαράγδα Φαρίδου.

Το Β΄ μέρος του Συνεδρίου ξεκίνησε με την εισήγηση της κ. Μαρίας Συργιάννη "Η ένταξη των τεχνολογιών στο ΜτΘ και η επιμόρφωση των Θεολόγων" και στη συνέχεια ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των ψηφιακών σεναρίων που εκπονήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο δια βίου σεμινάριο του ΑΠΘ για την επιμόρφωση επιμορφωτών θεολόγων στις ΤΠΕ. Ψηφιακά σενάρια παρουσίασαν οι κκ. Ξανθή Αλμπανάκη, Αναστάσιος Ζαμπελάκης, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, και Άννα Τιρικανίδου.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου