"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Προκήρυξη Προγράμματος «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ιστορία-Δίκαιο-Λατρεία» από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ

Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υλοποιείται το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης με τίτλο,«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ιστορία-Δίκαιο-Λατρεία». Η υλοποίηση του Προγράμματος θα εξυπηρετήσει τη διάχυση ειδικών, εμπεριστατωμένων και ασφαλών γνώσεων σχετικά με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ενός εκκλησιαστικού οργανισμού παγκοσμίου εμβέλειας και κύρους, σε ευρύτερα στρώματα της ελλαδικής κοινωνίας. Θα προσφέρει, επίσης, αφορμή για την προώθηση της αναγκαίας σύνδεσης της Εκκλησίας με τη θεολογία, την ιστορία, τη νομική σκέψη, τον πολιτισμό, την τέχνη και τις θετικές επιστήμες. Προς το τέλος του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική)επί τόπου ξενάγηση στους ιστορικούς χώρους (ναοί, μονές, ιδρύματα) του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Το Πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες: α. Ιστορία – θεσμοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου, β. Δίκαιο – σύγχρονη μαρτυρία, και γ. Λατρεία – Αγιολογία. Συνολικά, το Πρόγραμμα θα έχει 21 μαθήματα (επτά μαθήματα ανά θεματική ενότητα), τα οποία θα καλύψουν 60 διδακτικές ώρες. Για την τελική αξιολόγησή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εκπονήσουν γραπτή εργασία 3000 λέξεων.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:
πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και μεταδιδακτορικούς ερευνητές από τους χώρους των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών (θεολόγους, ιστορικούς, νομικούς, φιλολόγους, αρχαιολόγους, ξεναγούς, ιστορικούς της τέχνης κ.ο.κ.),
απόφοιτους των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημαϊκών, κληρικούς, ιεροψάλτες και κατηχητές,
εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και
όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τον εκκλησιαστικό αυτόν θεσμό.

Μετά το πέρας της επιτυχούς παρακολούθησης χορηγούνται:
Βεβαίωση συμμετοχής
Πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από 11/3/2016 έως 15/4/2016 και μόνον ηλεκτρονικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Δομής Δια Βίου Μάθησης ΑΠΘ: ή να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της γραμματειακής υποστήριξης του Προγράμματος (e-mail: ecupatria-diaviou@auth.gr & τηλ. 99.66.78).


                                Ο Πρόεδρος της Επιτροπής                         O Επιστημονικά Υπεύθυνος

                                 Διά Βίου Μάθησης                                           του Προγράμματος

              Στ. Ανδρέου, Καθηγητής Α.Π.Θ.    π. Χρυσόστομος Νάσσης, Επ. Καθηγητής Α.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου