"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

14η Επιστημονική Ημερίδα Θεολόγων Καθηγητών Γυμνασίων - Λυκείων της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως με θέμα: «Αγιότητα και Μαρτυρία της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο»

Δελτίο Τύπου

Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως πραγματοποίησε και φέτος, για 14η συνεχόμενη χρονιά (2005-2018), την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018, την καθιερωμένη, πλέον, επιστημονική ημερίδα Θεολόγων καθηγητών Γυμνασίων και Λυκείων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Συνεδριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Το θέμα της φετινής ημερίδας ήταν: «Αγιότητα και Μαρτυρία της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο». 

Η ημερίδα ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα για όλους τους κεκοιμημένους καθηγητές. Ακολούθως, προσφέρθηκε πρωινό, ενώ αμέσως μετά άρχισαν οι εργασίες με την ανάγνωση του μηνύματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου από τον εκπρόσωπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατο Συνοδικό Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, ενώ χαιρετισμοί έγιναν από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρο των Δημάρχων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Παύλο Ματζιάρη και από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Εισηγητής στο πρώτο μέρος της ημερίδας, στο οποίο προήδρευε ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: «Η Μαρτυρία της Αγιότητας στην ιστορία και το παρόν», ενώ μετά το διάλειμμα ακολούθησε το δεύτερο μέρος, στο οποίο προήδρευε ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης, και εισηγητής ήταν ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Συμεών Πασχαλίδης, με θέμα: «Οι σύγχρονοι Άγιοι της Εκκλησίας ως δείκτες αγωγής στο σχολείο και την οικογένεια».

Μετά από γόνιμο διάλογο, όπου κατατέθηκαν προβληματισμοί, σκέψεις και ερωτήματα και πριν την δεξίωση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας έκλεισε τις εργασίες της ημερίδας παρουσιάζοντας συνοπτικά τα πορίσματα αυτής, ενώ ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους καθηγητές για την μαζική συμμετοχή τους και τους συντελεστές της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας για την άρτια διεξαγωγή της.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως






Για περισσότερα στο: ΙΜΝΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου