"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

"Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ"


1η Ανακοίνωση
Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ-για την αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης» διοργανώνει την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων με σκοπό την ανάπτυξη του θεολογικού και διεπιστημονικού διαλόγου αλλά και την παιδαγωγική προσέγγιση της θεολογικής γνώσης.
Η 3η Πανελλήνια Θεολογική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, 6-8 Σεπτεμβρίου 2019(Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή), λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς, στον φιλόξενο και λειτουργικό χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής, Ουρσουλινών (Ψυχάρη 10, Ν. Ψυχικό), με θέμα:

«Η Ορθόδοξη Θεολογία μεταξύ κριτικής και ανορθολογισμού"

Η επιστήμη και το Χριστιανικό Ευαγγέλιο είναι παλιοί γνώριμοι και συγκάτοικοι στην ιστορία και τον πολιτισμό. Αυτό που θα μας απασχολήσει είναι η θέση της θεολογίας μέσα σε μια κοινωνία όπου, από τη μια, η επιστήμη γίνεται όμηρος κοινωνικών αντιθέσεων και ομάδων συμφερόντων και, από την άλλη, ο ανορθολογισμός ελκύει τους πάντες με (αυτό)καταστροφικά αποτελέσματα, αλώνοντας, με την ψευδή ή αληθινή πληροφόρηση των ΜΜΕ, των κοινωνικών δικτύων και άλλων μηχανισμών, χωρίς ή με ελλιπή θεσμικό δημοκρατικό έλεγχο, την εκπαίδευση, την πολιτική, τη διανόηση. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να διερευνήσουμε σε αυτό το περιβάλλον ποια μπορεί να είναι η δύναμη του χριστιανού να φέρει μία νέα κοινωνία, να αλλάξει και να μεταμορφώσει στο παρόν, τον κόσμο.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κεντρικές ομιλίες από επιστήμονες διεθνούς κύρους, συνεδρίες θεολογικού και διεπιστημονικού διαλόγου με αντίστοιχες ομάδες εργασίας, παιδαγωγικά εργαστήρια, καθώς και ανταλλαγή καλών διδακτικών πρακτικών (για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).
Οι προ-εγγραφές θα ξεκινήσουν 13 Μαΐου 2019 και το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα (www.kairosnet.gr και eduthriskeftika.blogspot.com ).
Για κάθε πληροφορία και επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή στο kairos.theologoi@gmail.com.

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Πηγή: http://eduthriskeftika.blogspot.com/2019/02/blog-post_25.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου