"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η Επιμορφωτική Συνάντηση Θεολόγων της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης

Στις 12 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ/νσης Δυτικής Θεσσαλονίκης η Επιμορφωτική Συνάντηση των Θεολόγων της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Στο φιλόξενο αυτό χώρο της Δ/νσης που δέθεσε όλη την υλικοτεχνική υποδομή (Διαδίκτυο, προτζέκτορα, υπολογιστή, μικρόφωνα κ.α.) παρουσίασαν εισηγήσεις ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης, και η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων κ. Μαρία Συργιάννη.
 
Η επιμορφωτική  συνάντηση ξεκίνησε με την επισήμανση από τον κ. Στράντζαλη της αναγκαιότητας του προγραμματισμού της διδακτέας ύλης στην αρχή του σχολικού έτους και την αξία των οδηγιών διδασκαλίας για την επίτευξη των στόχων του ΜτΘ σε κάθε τάξη του Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ. Παρουσιάστηκε η νέα εγκύκλιος για τις απαλλαγές απο το Μτθ και έγινε αναφορά στην τελευταία
εγκύκλιο για τις αναθέσεις των μαθημάτων.  Η εισήγηση του κ. Στράντζαλη έκλεισε με την παρουσίαση του Ψηφιακού σχολείου (Ηλεκτρονικά εμπλουτισμένα βιβλία Θρησκευτικών, Φωτόδεντρο).
 
 
Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Μαρίας Συργιάννη που αναφερόταν στις "Βιωματικές Δράσεις στο Γυμνάσιο" και στις "Ερευνητικές Εργασίες στο Λύκειο". Η κ. Συργιάννη παρουσίασε όλα τα σχετικά με τις Βιωματικές Δράσεις και τις  Ερευνητικές Εργασίες δηλ. τις εγκυκλίους, τις παιδαγωγικές αρχές που τις διέπουν, τις διαδικασίες που ακολουθούνται, τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται, τις φάσεις κ.α.
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου