Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων προς το Υπουργείο Παιδείας

Διαμαρτυρία του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων προς το Υπουργείο Παιδείας
 
Τακτικές προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας  θυμίζει η ξαφνική και με χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, αλλαγή του ωρολογίου  προγράμματος των Εσπερινών  Λυκείων. Σύμφωνα με το νέο αυτό πρόγραμμα αφαιρείται απο την τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου το μάθημα των Θρησκευτικών.
Η ανακοίνωση αυτής της απόφασης λίγο πριν το νέο σχολικό έτος, από τη μια πλευρά θίγει τους εργαζόμενους Θεολόγους στις μονάδες αυτές και τις προοπτικές του εργασιακού τους βίου ενώ  από την άλλη - και στο σημείο αυτό επιθυμούμε να επιμείνουμε στη διαμαρτυρία μας- η αφαίρεση μιας διδακτικής ώρας ενός μαθήματος που συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας και της υιοθέτησης αξιών και στάσεων ζωής των εργαζόμενων μαθητών δεν θα αποφέρει κανένα ουσιαστικό όφελος στην ολοκλήρωση της εγκύκλιας εκπαίδευσής τους. Επιπλέον η κίνηση αυτή του Υπουργείου δεν βελτιώνει σε τίποτε, ούτε ποσοτικά, ούτε ποιοτικά, τους στόχους και προσανατολισμούς του Εσπερινού Λυκείου.
Σκοπός μας δεν είναι η επιβολή κατήχησης, αλλά η δυνατότητα παροχής πολύπλευρών ερεθισμάτων ζωής, χωρίς να γίνονται διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις σε όποιον μαθητή θέλει να ακούσει και διψά να μάθει.
Με αυτό το σκεπτικό ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να θέσει ξανά σε ισχύ τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Εσπερινού Λυκείου.
2/7/2014 Με εκτίμηση το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Θεολόγων (ΠΑΣΑΘ)


Πηγή:: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου