Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση προγράμματος «Zήσε Χωρίς Εκφοβισμό» στην Κεντρική Μακεδονία


Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση προγράμματος «Zήσε Χωρίς Εκφοβισμό» στην Κεντρική Μακεδονία

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, 7 Φεβρουαρίου, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, διοργανώνει στις 6, 7 και 8 Φεβρουαρίου 2017 ενημερωτικές εκδηλώσεις στην Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας το διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και την ανανεωμένη ηλεκτρονική του πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές και εκπαιδευτικές αρχές και αποσκοπούν στην ενημέρωση του κοινού για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 – Ωραιόκαστρο

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 18:00 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Δημοτικού κτιρίου «Π.Μελάς» στο Παλαιόκαστρο σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τον Δήμο Ωραιοκάστρου, την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου και τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 – Δράση Ευαισθητοποίησης Μαθητών «Βάλε κι εσύ ένα Χεράκι»

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, η ομάδα του «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» θα επισκεφθεί τα Εκπαιδευτήρια Ανδρεάδη, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης για τον εκφοβισμό και τη δημιουργία του πολύχρωμου καμβά της δράσης «Βάλε και εσύ ένα χεράκι».

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 – Πολύγυρος και Σέρρες

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό θέατρο Πολυγύρου, ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, σε συνεργασία με Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και τον Δήμο Πολυγύρου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18:00 μ.μ., θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «Αστέρια», ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του ΚΜΟΠ σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Σερρών.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει το 3ο Γυμνάσιο Σερρών όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα περιηγηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι και ο Αστυνομικός υποδιευθυντής, Αθανάσιος Χαλκιάς, Διευθυντής Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β.Ελλάδος.


Στο παρόν e - mail θα βρείτε συνημμένα την πρόσκληση, το πρόγραμμα και την αφίσα της κάθε  εκδήλωσης καθώς και μια συνοπτική περιγραφή του προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό».

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Μαρία Σαμολαδά στα τηλέφωνα 2310 – 534322 & κιν: 6984 636 126 ή e-mail: samolada.m@kmop.gr

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»

Το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» αποτελεί μία πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ και υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2016 σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable – ΕνΔυναμώνω», ενώ από το Μάρτιο του 2016 έχει υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.


Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου