"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Ρεπορτάζ-φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας
Η Αρχή της Ινδίκτου, δηλ. η αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους, η Σύναξις της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παμμακαρίστου, της οποίας η εικόνα βρίσκεται αποθησαυρισμένη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι, και η Ημέρα Προσευχής για το φυσικό περιβάλλον, γιορτάζονται κάθε χρόνο την 1η Σεπτεμβρίου στον Πατριαρχικό Ναό με Πατριαρχική και Συνοδική Χοροστασία. Σήμερα, κατά την τάξιν, χοροστάτησε στην Θ. Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συγχοροστατούντων πολλών ιεραρχών από την Πόλη και άλλες επαρχίες του Θρόνου στο εξωτερικό.
 

Παρέστησαν: ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Βίκτωρ Μαλιγκούδης, ο Επίτροπος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Νεκτάριος Σελαλμαζίδης, Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε. και πολλοί πιστοί από διάφορα μέρη του κόσμου. Κατά την Θ. Λειτουργία αναγνώστηκε το μήνυμα του Πατριάρχου για το Περιβάλλον και στο τέλος υπεγράφη ο κώδικας της Ινδίκτου από τον Πατριάρχη και τους ιεράρχες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου