"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Στρόγγυλη τράπεζα με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά δύο βιβλίων του Jim Forest

Δελτίο Τύπου

Στρόγγυλη τράπεζα με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά δύο βιβλίων
του Forest Jim
Με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου
Δρος Παντελή Καλαϊτζίδη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τις Εκδόσεις Πορφύρα στρόγγυλη τράπεζα για την παρουσίαση της έκδοσης σε ελληνική μετάφραση δύο βιβλίων του γνωστού συγγραφέα Jim Forest. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα, στις 10 Οκτωβρίου 2016, με την υποστήριξη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου.
Ο Jim Forest (γεν. 1941), θεολόγος, συγγραφέας και ειρηνιστής, εισήλθε στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας το 1988. Από τότε έως και πολύ πρόσφατα υπηρέτησε ως γραμματέας της Ορθόδοξης Αδελφότητας για την ειρήνη, ενώ μεταξύ των ετών 1977-1988 υπήρξε Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ενώσεως για την Καταλλαγή με έδρα την Ολλανδία. Έχει επανειλημμένα τιμηθεί με διεθνή βραβεία, μεταξύ άλλων από το Πανεπιστήμιο Notre Dame στις Η.Π.Α., για το όραμα και την πολυετή δράση του προς την κατεύθυνση της επικράτησης της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Είναι συγγραφέας πλήθους σχετικών βιβλίων, ενώ στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν ήδη από τις εκδόσεις Πορφύρα τα βιβλία «Αγαπώντας τον εχθρό μου. Σκέψεις πάνω στην πιο δύσκολη εντολή» και «Η κλίμακα των Μακαρισμών».
Στην εκδήλωση εκτός του συγγραφέα με σύντομες παρεμβάσεις έλαβαν το λόγο οι π. Βασίλειος Θερμός, θεολόγος και παιδοψυχίατρος, Επικ. Καθηγητής της Ανωτ. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και ο Διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου Δρ. Παντελής Καλαϊτζίδης. Στην εκδήλωση συντόνισε η εκδότης της «Πορφύρας» Μαρία Κοκκίνου, η οποία επιμελήθηκε και την μετάφραση της ομιλίας του Jim Forest στα ελληνικά.
Για να διαβάσετε την ομιλία του Jim Forest στα ελληνικά πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την παρέμβαση του Παντελή Καλαϊτζίδη στα ελληνικά πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου