"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Παρουσίαση της νέας έκδοσης της Εκδοτικής Δημητριάδος με τίτλο The Dialogue between Eastern Orthodox and Oriental Orthodox Churches σε επιμέλεια της Christine Chaillot και με Πρόλογο της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, Γενεύη, 18 Νοεμβρίου, 2016

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, 2016, με την πρωτοβουλία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ΠΣΕ, έλαβε χώρα στα γραφεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ), η παρουσίαση της νέας έκδοσης της Εκδοτικής Δημητριάδος (του εκδοτικού τμήματος της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου) που έχει ως αντικείμενό της τον διάλογο μεταξύ των Ορθόδοξων και των Ανατολικών Ορθοδόξων (Προχαλκηδονίων) Εκκλησιών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Τελμεσσού κ. Ιώβ, μόνιμος αντιπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο ΠΣΕ, η κ. Christine Chaillot, επιμελήτρια του τόμου και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Δρ. Νικόλαος Ασπρούλης τόνισαν τη σπουδαιότητα της έκδοσης για το μέλλον του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών προς την κατεύθυνση της υπέρβασης του ρήγματος το οποίο εξακολουθεί να διαιρεί τις δυο οικογένειες και την αποκατάσταση της πλήρους εκκλησιαστικής κοινωνίας.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Ιερεμίας, ο π. Alexandre Resimic (Πατριαρχείο Σερβίας), ο π. Vergil Vâlcu Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο κ. Constantin Sayegh, εκ μέρους της Αντιοχειανής Ορθόδοξης ενορίας της Γενεύης, ο π. Goossan Aljanian (Αρμενικό Καθολικάτο του Etchmiadzin), ο π. Mina (Κοπτικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο), ο π. Giyorgis (Αιθιοπικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο), ο Διευθυντής της Επιτροπής «Πίστις και Τάξις» του ΠΣΕ, Αιδ. Δρ. Odair Pedroso Mateus, ο κ. Melaku Kifle (πρώην στέλεχος του ΠΣΕ), ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του Chambésy Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, πολλοί λαϊκοί και φοιτητές από το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Chambésy, κ.ά..
Το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στην ακόλουθη διαδικτυακή τοποθεσία:
Για παραγγελίες επικοινωνείστε με την κ. Ελένη Μούρσα στο volosacademypublications@gmail.com,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου