Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξήρε την προσφορά του Α. Λοβέρδου στην εκκλησία

Στο διάστημα που είστε στο υπουργείου αποκτήσαμε ήδη πείρα για τις καλές προθέσεις σας προς την Εκκλησία γενικώς και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο
Σας εκφράζω την αγάπη μας και την εκτίμησή μας κ. Υπουργέ για όσα προσφέρετε από την θέση σας ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για το γένος, την παιδεία του γένους και για την Εκκλησία, είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απευθυνόμενος στον υπουργός Ανδρέα Λοβέρδος , κατά τη σημερινή συνάντηση στο Φανάρι.

Στο διάστημα που είστε στο υπουργείου, σημείωσε ο Παναγιότατος, αποκτήσαμε ήδη πείρα για τις καλές προθέσεις σας προς την Εκκλησία γενικώς και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο ειδικότερα. Σας ευχαριστούμε διότι δείξατε πρόσφατα έμπρακτο ενδιαφέρον για τα θέματα της εκκλησίας της Κρήτης, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε: «Επισκεφθήκατε την Κρήτη, συνεργαστήκατε με τον Αρχιεπίσκοπο και ενημερωθήκαμε σχετικώς και η επίσκεψή σας εδώ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι απόδειξη των καλών διαθέσεων και για την εκκλησία και για την παιδεία των ομογενών».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στις δηλώσεις του τόνισε:

Α. Είμαστε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε πολύ καλό βηματισμό, σε εξαιρετικά καλή και αποδοτική συνεργασία σε πολλά θέματα, είτε αφορούν στο Αγ. Όρος, είτε αφορούν στην εκκλησία της Κρήτης, είτε σε άλλα θέματα που συζητούμε και με αγάπη βρίσκουμε λύσεις, τις οποίες προωθούμε και εφαρμόζουμε. 

Β. Ένας πολιτικός όπως ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, πρέπει να είναι πρακτικός άνθρωπος και επειδή αυτή είναι η δική μου αρχή, στους λίγους μήνες που είμαι στο υπουργείο προσπάθησα και επέλυσα θέματα, συζητώντας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με το Αγ. Όρος, με την εκκλησία της Ελλάδας, την εκκλησία της Κρήτης, για την οποία κάνω ειδική αναφορά γιατί τα θέματά της τώρα ρυθμίζονται στη Βουλή.

Γ. Είμαι ευτυχής που ο Παναγιότατος εκτιμάει αυτή την προσπάθεια. Τον ευχαριστώ, τον αγαπώ, τον σέβομαι και τον τιμώ και είμαι συγκινημένος από τα λόγια του».

Σε ερώτηση για την επίσκεψή του σε σχολεία της ομογένειας, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Θέλω να ακούσω ποια είναι η κατάσταση, ποια είναι τα θέματα, είναι ζήτημα ενημέρωσης».

Εν συνεχεία ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, κ. Γ. Καλαντζή, επισκέφθηκε την Αγία Ειρήνη στην οποία το 2016 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Πανορθόδοξη Σύνοδος.

Πηγή: ESOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου