"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο στους φοιτητές του Η΄ εξαμήνου του Τμήματος Θεολογίας

Στις 19 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο  στους φοιτητές του Η΄ εξαμήνου του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής  στο πλαίσιο του μαθήματος Πρακτικής Άσκησης που αποτελεί μέρος του υποχρεωτικού μαθήματος "Διδακτική των Θρησκευτικών" και διδάσκει η Επίκ. Καθηγήτρια Β. Μητροπούλου.  Ο Σχολικός Σύμβουλος των Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης ενημέρωσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για το έργο των Σχολικών Συμβούλων Θεολόγων στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με τους θεολόγους σε σχέση με το ΜτΘ στο Σύγχρονο Σχολείο. Αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τους εκπαιδευτικούς που πραγματοποιείται  α) με επισκέψεις στα σχολεία και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, β)με οργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων γ)με οργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών ημερίδων σε συνεργασία και συμμετοχή των πανεπιστημιακών δασκάλων και σε συνεργασία και συμμετοχή των εκπαιδευτικών της τάξης. Στη συνέχεια ο Σχολικός Σύμβουλος ανέλυσε διεξοδικά ζητήματα συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς που αφορούν κυρίως τον προγραμματισμός της διδακτέας ύλης, τις οδηγίες διδασκαλίας, τον καθορισμό δ
ιδακτέας και εξεταστέας ύλης, τις  απαλλαγές από το ΜτΘ, την οργάνωση και τον σχεδιασμό της διδασκαλίας, την αξιολόγηση του μαθητή, την αποτελεσματική διαχείριση σχολικής τάξης, τη χρήση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία, τη διαφοροποίηση της διδασκαλίας στο Μτθ παρουσιάζοντας κι ένα παράδειγμα που υλοποιήθηκε σε σχολική τάξη. Τέλος οι φοιτητές και φοιτήτριες εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά  σε βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου