"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Διεθνές Συνέδριο – Διαπολιτισμική θρησκευτική εκπαίδευση και ισλαμικές σπουδές: προκλήσεις και προοπτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη

Με αφορμή τη λήξη του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης Θεολόγων και Ιεροδιδασκάλων της Θράκης σε θέματα Θρησκευτικών, Θρησκευτικής Ετερότητας και Διαπολιτισμικής Θρησκευτικής Αγωγής, σας προσκαλούμε στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Διαπολιτισμική θρησκευτική εκπαίδευση και ισλαμικές σπουδές: προκλήσεις και προοπτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το Πρόγραμμα που υλοποιείται υπό την επιστημονική αιγίδα τουΤμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με δικαιούχο την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ. και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2015 στο ΙΜΑΡΕΤ της Καβάλας (Πουλίδου 30), με φορέα υποδοχής το Ερευνητικό Κέντρο ΜΟΧΑΜΕΤ ΑΛΙ(ΜΟΗΑ Research Center). Στο Διεθνές Συνέδριο θα παρουσιασθούν τα πορίσματα του εν λόγω Προγράμματος και των πρακτικών της διαπολιτισμικής θρησκευτικής αγωγής που αξιοποιήθηκαν για την ανάπτυξη διαθρησκειακών δεξιοτήτων στην εκπαίδευση. Επίσης θα συζητηθούν, από έγκριτους καθηγητές της ημεδαπής και του εξωτερικού, οι ευρωπαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές για τις ισλαμικές ακαδημαϊκές σπουδές σήμερα.

Για περισσότερα στο: ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου