Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΟΜΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΟΑΚ)


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, σε μία απλή και λιτή τελετή συνάντησης Τέχνης και Λόγου, εκπληρώνοντας την επιθυμία του μακαριστού Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου, ιδρυτού της ΟΑΚ, στο Κολυμπάρι Χανίων (Κρήτη), έγινε η παραλαβή έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου όποιας μορφής, ώστε να τοποθετηθούν στους χώρους του Ιδρύματος. 
Πρόκειται για 11 αναδημιουργημένα έργα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, τα οποία δημιουργήθηκαν για τις ανάγκες της κινηματογραφικής ταινίας του Κρητικού Σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, από τους διακεκριμένους πλέον έλληνες ζωγράφους Σάββα Γεωργιάδη, Νίκο Μόσχο και Στέλιο Πετρουλάκη. Επίσης παραδόθηκαν και 3 πρωτότυπα έργα των προαναφερθέντων ζωγράφων, τα οποία δώρισαν στη μόνιμη έκθεση στο Ηράκλειο Κρήτης για τη δημιουργία του μελλοντικού Μουσείου για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο. 
Μετά από κοινή συμφωνία του Δήμου Ηρακλείου και του Γιάννη και της Ελένης Σμαραγδή, δωρητές προϊόντων έργων τους της κινηματογραφικής ταινίας «EL GRECO» της μόνιμης έκθεσης στην Πύλη Βηθλεέμ, με θέμα: ‘EL GRECO- ΕΠΙΣΤΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ’, και μετά από την παρέμβαση του Δρ Κωνσταντίνου Ζορμπά, Γενικού Διευθυντή της ΟΑΚ, παραχωρήθηκαν 14 έργα για έκθεσή τους στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Για περισσότερα: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου