"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Διεθνής Επιστημονική Διημερίδα με θέμα: «Ο διάλογος στη ζωή και το έργο των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και στην παράδοσή τους»

Το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης Cultural Route “St Cyril and Methodius” οργάνωσε στις 17 και 18 Μαΐου 2016 τη Διεθνή Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Ο διάλογος στη ζωή και το έργο των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και στην παράδοσή τους» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Θεολογικού Λόγου και Τέχνης που πραγματοποιείται την εβδομάδα που διανύουμε (16 – 20 Μαΐου 2016).


Στην Επιστημονική Διημερίδα έλαβαν μέρος Καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας, άλλων Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού.Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 17 Μαΐου, συνεχίστηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Μαΐου. Την έναρξη της Διημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, ενώ χαιρετισμούς απηύθηναν η Αναπληρώτρια Πρύτανης του Α.Π.Θ. κ. Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Αθανασίου ως εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης.

Για περισσότερα στο: ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου