"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Εκπαιδευτικά προγράμματα σχολικής χρονιάς 2016 - 2017

Για τη σχολική χρονιά 2016 –2017 τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού υλοποιούν μόνοι τους οι εκπαιδευτικοί με το τμήμα τους με τη βοήθεια φυλλαδίων και υποστηρικτικού υλικού που τους παρέχει ο τομέας εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Τα προγράμματα που μπορούν να υλοποιήσουν είναι τα ακόλουθα:

Γνωρίζω τις βυζαντινές εικόνες για νήπια και μαθητές Α΄ Δημοτικού.
Το Βυζαντινό Κάστρο για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.
Νερό, πηγή ζωής για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.
Αλλοτινά και τωρινά πρόσωπα του χρόνου, για μαθητές Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.

Για επιπλέον οδηγίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την υλοποίησή τους, δείτε εδώ.

Δηλώσεις συμμετοχής

Όσοι ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν τα προγράμματα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2313 306-476 από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από 8.00 έως 13.30.

Στο κάθε πρόγραμμα συμμετέχει ένα μόνο τμήμα κάθε φορά (έως 25 μαθητές) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής συναντήσεων/σεμιναρίων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν συμμετοχή στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Μουσείου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μελετώντας φωτογραφίες της Κατοχής: η Θεσσαλονίκη τότε και τώρα"

Τέλος, προσφέρεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μελετώντας φωτογραφίες της Κατοχής: η Θεσσαλονίκη τότε και τώρα, που συνοδεύει την περιοδική έκθεση Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944) μέσα από τη φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μήτου και απευθύνεται σε μαθητές Γ΄Γυμνασίου και Α΄Λυκείου. 

Θα υλοποιηθεί από αρχαιολόγο του Μουσείου από 4 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2016. Στο κάθε πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει ένα μόνο τμήμα (έως 25 μαθητές).

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2313-306476 τα χρονικά διαστήματα: 
- Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016
- Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 κ.ε.

Πηγή: ΜΒΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου