"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Να κρατάτε δίπλα σας ανθρώπους και φίλους με ποιότητα

Γράφει η  Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Να κρατάτε δίπλα σας ανθρώπους και φίλους με ποιότητα

Η διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας στηρίζεται, στο μεγαλύτερο μέρος της, στην επαφή με τους άλλους, στην αλληλεπίδραση σχέσεων και στην ανταλλαγή ερεθισμάτων, συναισθημάτων, αλλά και εμπειριών.

Να δίνετε βάση στην ποιότητα των ανθρώπων που σας περιτριγυρίζουν.

Το πιο δύσκολο εγχείρημα, δεν είναι η συναναστροφή μας με ποιοτικούς ανθρώπους, αλλά να καταλάβουμε ποιοι είναι αυτοί. Η αναγνώρισή τους έχει σχέση με το πόσο καλά έχουμε φιλτράρει τις πληροφορίες που δεχόμαστε και κατά πόσον έχουμε κατανοήσει το προφίλ και την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας.

Πώς θα αντιληφθούμε τους ανθρώπους που δίνουν ποιότητα στη ζωή μας;

Το πιο σημαντικό γνώρισμα των ποιοτικών ανθρώπων είναι ότι έχουν μάθει να δίνουν. Η προσφορά στην κάθε της μορφή: ανωτερότητα, απάρνηση του εγωισμού, αγάπη και αλληλεγγύη.

Ο ποιοτικός άνθρωπος σας δίνει γνώση, θέλει να σας μεταδώσει την αγάπη του για μάθηση για να γίνετε καλύτερος, σας δίνει συμβουλές που πηγάζουν από τις εμπειρίες ζωής του και θέλει να σας προστατεύσει από τυχόν λάθη, σας αγκαλιάζει με πάθος, γιατί σας αγαπά αληθινά και σας το δείχνει χωρίς φόβο και εγωισμό.

Θέλει να σας βλέπει ευτυχισμένο, γι’ αυτό προσπαθεί οι στιγμές σας να είναι ευχάριστες και να έχετε να θυμάστε κάτι όμορφο από αυτές. Δεν σας βασανίζει ούτε προσπαθεί να αναδείξει τα ελαττώματά σας ή να δημιουργήσει εικονικά ελαττώματα.

Ο άνθρωπος που είναι ποιοτικός έχει μάθει να επενδύει. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνει χρόνο στους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν, γιατί γνωρίζει, ότι οι σχέσεις των ανθρώπων ωριμάζουν με το πέρασμα των ετών... και δεν γίνονται χειρότερες.

Οι ποιοτικοί άνθρωποι σας δίνουν χώρο να δείτε και την δική τους ψυχή, γιατί δε φοβούνται μήπως χάσουν.

Η ποιότητα της αγάπης τους, διακρίνεται στη αγνόηση του εγωισμού τους και στην ανιδιοτέλεια.

Η ποιότητα δεν κρύβεται στην τιμή, όταν αναφερόμαστε στον άνθρωπο, για παράδειγμα αν ντύνεται με επώνυμα ρούχα ή αν συχνάζει σε ακριβά εστιατόρια ήαν μένει μόνο σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων ή αν πηγαίνει κρουαζιέρες με ιδιωτικά γιοτ.

Η ποιότητα του ανθρώπου βρίσκεται στην παιδεία που τον κάνει άνθρωπο, στην υπομονή να καλλιεργεί συνεχώς τον εαυτό του, στην επιμονή να κάνει τον κόσμο καλύτερο, στην αποφασιστικότητα να επιτυγχάνει τους στόχους του, στην πίστη στο να είστε μαζί, στο σεβασμό της μοναδικότητας του κάθε ατόμου και στη διπλωματία που χρησιμοποιεί για να κάνει τον εχθρό του να φαίνεται ακόμη πιο μικρός, χωρίς να εμπλέκεται σε ανούσιες συγκρούσεις.

Οι ποιοτικοί άνθρωποι εκπέμπουν κύρος με τη στάση τους, είναι αξιοσέβαστοι και στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αποζητούν την επιβεβαίωση μέσω της μείωσης των άλλων και δεν είναι ο εαυτός τους το επίκεντρο του κόσμου τους.

Πηγή: emedi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου