"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Επιστημονική Ημερίδα για την Αγία και Mεγάλη Σύνοδο

Η Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος και το μήνυμά της στον σύγχρονο κόσμο». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου στις 10:30-13:00 στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Βογατσικού 7) και στις 18:00-20:00 στο Α’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής. Την έναρξη των εργασιών αυτής της Επιστημονικής Ημερίδας θα κηρύξει ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και στη συνέχεια εκλεκτοί εισηγητές, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, θα σχολιάσουν τα πορίσματα της Συνόδου, θα εμβαθύνουν στις θέσεις της και θα αναπτύξουν ειδικότερα θέματα που αφορούν τις αποφάσεις της για τις σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο, την βιοηθική και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μία από τις εισηγήσεις θα αναφέρεται στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Η σπουδαιότητα αυτής της Συνόδου επιβάλλει την αποτίμηση των αποφάσεών της, την βαθύτερη και νηφάλια ανάλυσή των και την ευρύτερη διάδοσή των στο πλήρωμα της Εκκλησίας, κληρικούς τε και λαϊκούς, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και σε κάθε περίπτωση προς ενημέρωση και οικοδομή του εκκλησιαστικού σώματος.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τους ομιλητές εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου