Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Θεολογικό σεμινάριο: «Χριστιανισμός και προσωπική ελευθερία: Το υποκείμενο και οι κοινότητές του»

Την τελευταία περίοδο παρατηρούνται φαινόμενα έξαρσης του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, μια ακραία πτυχή του οποίου αποτελούν τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Την ίδια στιγμή, από διάφορες πολιτισμικές και θρησκευτικές κοινότητες, που διαβιούν εντός των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών, προβάλλεται το αίτημα μιας αυτόνομης λειτουργίας επί τη βάσει του ιδιαίτερου εσωτερικού, κοινοτικού, αξιακού τους συστήματος, το οποίο συχνά καθυποτάσσει το ανθρώπινο πρόσωπο και έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας. 

Πώς αντιμετωπίζει η χριστιανική θεολογία τις προκλήσεις μιας εποχής που επενδύεται από διαφορετικές και ετερόκλητες ανθρωπολογίες και πώς μπορεί να συμβάλλει με τη δυναμική της παράδοσής της μέσα από την άρθρωση ενός σύγχρονου λόγου; 

Οι απαντήσεις στα ζέοντα ερωτήματα που ανακύπτουν, ο διάλογος γύρω από τη σχέση του ανθρώπου με την κοινότητα, στην οποία εντάσσεται και το δίκαιο που τη διέπει, αποτελούν το σκοπό του επιμορφωτικού, θεολογικού σεμιναρίου που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Το Σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί από 5/3/2015 έως 7/5/2015 στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου (Μεγ. Βασιλείου 15, Ρουφ), θα αρθρωθεί σε 6 συναντήσεις-διαλέξεις που θα δοθούν από έγκριτους ομιλητές. Σε όσους ολοκληρώσουν τον κύκλο τουλάχιστον 5 ομιλιών θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2103352311 (π. Ζήσης Κτενίδης) καθημερινά από 10:00-14:00 

Πηγή: ΑΜΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου