Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Διοργάνωση ημερίδας από ΥΠΟΠΑΙΘ, ΙΕΠ & ΥΠΕΞ με θέμα: «Ο ρόλος του σχολείου στην εκπαίδευση του ενεργού παγκόσμιου πολίτη».

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Εξωτερικών (ΥΔΑΣ-4, Διεύθυνση ΜΚΟ, Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης και Αξιολόγησης), με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015,
διοργανώνουν εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα
«Ο ρόλος του σχολείου στην εκπαίδευση του ενεργού παγκόσμιου πολίτη».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 9:30 – 16:00, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη του ρόλου της εκπαίδευσης, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή και διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία.
Στο πλαίσιο αυτό θα αναπτύξουν τις θέσεις τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ, καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, των Υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών και της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη.Στις εργασίες της ημερίδας θα συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάζοντας τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει κατά τη διάρκεια υλοποίησης βιωματικών δράσεων και σχεδίων εργασίας με αντικείμενο τη διαμόρφωση του ενεργού παγκόσμιου πολίτη. Τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα με θα πλαισιώσουν την ημερίδα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Θεματικοί άξονες της Ημερίδας:

·                Παγκόσμια ανάπτυξη: ευρωπαϊκή πολιτική και συνεργασία
  • Διεθνείς και ευρωπαϊκές στρατηγικές για την εκπαίδευση του παγκόσμιου πολίτη
  • Διαμορφώνοντας τον ενεργό παγκόσμιο πολίτη στην ελληνική εκπαίδευση: παγκόσμια δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα, βιώσιμη ανάπτυξη, ειρήνη, διαπολιτισμική επικοινωνία. 

Η Ημερίδα μεταδίδεται ζωντανά από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://vod-new.sch.gr/live/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου