"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του συλλογικού τόμου: Τα Θρησκευτικά στο Σύγχρονο Σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το απόγευμα η παρουσίαση του συλλογικού τόμου: Τα Θρησκευτικά στο Σύγχρονο Σχολείο. Την επιμέλεια του συλλογικού αυτού έργου, στο οποίο περιέχονται πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα, έχουν οι: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Αθανάσιος Νευροκοπλής και Γεώργιος Στριλιγκάς. Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας, ενώ την εκδήλωση κάλυψε και η Δημοτική Tηλεόραση της πόλης (TV100). Το συντονισμό της παρουσίασης και της συζήτησης που ακολούθησε είχε αναλάβει ο καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν και συμμετείχαν σε αυτή ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος, καθηγητές και των δύο Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής, Σχολικοί Σύμβουλοι θεολόγων, θεολόγοι από τη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς, πολλά μέλη του Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ, δημοσιογράφοι, ιερείς αλλά και αρκετοί φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί. Όλοι οι ομιλητές τήρησαν τον χρόνο ομιλίας τους και έτσι έμεινε και λίγος χρόνος στο τέλος για συζήτηση κατά την οποία τέθηκαν πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα.

Πηγή: ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου