"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

“Ανασύσταση της Oρθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας 1991-2012”: Ένα νέο βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Σε ατμόσφαιρα επισημότητας και φανερής συγκίνησης την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στα Τίρανα, στην κατάμεστη αίθουσα υποδοχής του Συνοδικού Μεγάρου της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων , Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, με τίτλο  «Η ανασύσταση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας (1991-2012)” στην Αλβανική γλώσσα και αγγλικό υπότιτλο «With the lecture : Sharing the Good News and building the Church today. The case of Albania”.
Στο Α΄ Μέρος  της καλαίσθητης έκδοσης, όπου ο  σαφής,  λιτός και υπεύθυνος λόγος εναλλάσσεται με εύγλωττες φωτογραφικές μαρτυρίες,  παρουσιάζεται σύντομη διαχρονική επισκόπηση της Ορθοδοξίας στην περιοχή της σημερινής Αλβανίας, η επανίδρυση και εκ βάθρων ανασυγκρότηση της Εκκλησίας μετά την ολοσχερή καταστροφή από το ανελέητο ολοκληρωτικό καθεστώς, οι ιεραποστολικές και ποιμαντικές προσπάθειες, τα ευρύτατα έργα υποδομής, οι κοινωνικές πρωτοβουλίες, οι πολυποίκιλες συνεχείς δοκιμασίες και τέλος οι πρωτοβουλίες για την οικονομική αυτονομία.
 
Για περισσότερα στο: ΑΜΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου