"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η ενδοσχολική επιμόρφωση των δασκάλων της 3ης περιφέρειας Θεσσαλονίκης στο ΜτΘ



Στις 26 Φεβρουαρίου 2014 και 2 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι ενδοσχολικές επιμορφώσεις που διοργάνωσε ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 3ης Περιφέρειας Θεσσαλονίκης με θέμα «Το Μάθημα των Θρησκευτικών στο Σύγχρονο Σχολείο».  Εισηγητής και στις δύο επιμορφώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο 89ο και στο 90ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν συνολικά 60 δάσκαλοι, ήταν ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Θεσσαλονίκης κ. Πολύβιος Στράντζαλης.
Στην πρώτη επιμορφωτική συνάντηση επιμορφώθηκαν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το ΜτΘ στη Γ΄ και Δ΄ τάξη του Δημοτικού και στη δεύτερη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το ΜτΘ στη Ε΄ και Στ΄ τάξη του Δημοτικού. Στο πρώτο μέρος των επιμορφωτικών συναντήσεων ο εισηγητής κ. Πολύβιος Στράντζαλης παρουσίασε το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του Δημοτικού στα θρησκευτικά που εφαρμόζεται στα πιλοτικά σχολεία της χώρας εδώ και τρία χρόνια. Αναφέρθηκε στις θεματικές ενότητες που εμπεριέχονται στο ΠΣ της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης.
Επεσήμανε τις καινοτομίες που εισάγει το νέο ΠΣ και που εστιάζονται κυρίως στις δραστηριότητες που συντελούν στην δραστική αλλαγή του τρόπου μάθησης. Στο δεύτερο μέρος των επιμορφωτικών συναντήσεων ο κ. Στράντζαλης αρχικά τόνισε τη σημασία ενός καλού σχεδιασμού της διδασκαλίας και την εμπλοκή των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία με δραστηριότητες για την επίτευξη των στόχων, στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί εκπόνησαν και παρουσίασαν σχέδια διδασκαλίας διαφόρων διδακτικών ενοτήτων δίνοντας έμφαση στην αντιστοίχηση στόχων και δραστηριοτήτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου