"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Διεθνές σεμινάριο με θέμα: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις για τη μελέτη της θρησκείας στο Canterbury της Αγγλίας

Το πρωί της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία στην πόλη Canterbury της Αγγλίας διεθνές σεμινάριο με θέμα: Μεθοδολογικές προσεγγίσεις για τη μελέτη της θρησκείας 2015 (“Methodological approaches to the study of religion 2015”), με Επιστημονικώς Υπεύθυνη την κα. Abby Day, Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας και Κοινωνιολογίας της Θρησκείας, στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Επίκουρου Καθηγητή, κ. Χρήστου Ν. Τσιρώνη από τον Τομέα της Ηθικής και Κοινωνιολογίας, με τις Καθηγήτριες κα. Abby Day και κα. Anna Strhan, στο σεμινάριο αυτό συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Τομέα η κα. Μαρία Σιδηροπούλου, υποψήφια διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.

Τα μαθήματα διήρκησαν πέντε μέρες από την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, και διεξήχθησαν στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού καθώς και στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 16 υποψήφιοι διδάκτορες από όλο τον κόσμο από διάφορα πεδία μελέτης της Κοινωνικής Έρευνας. Στο σεμινάριο δίδαξαν διακεκριμένοι Καθηγητές τόσο από το Πανεπιστήμιο του Κεντ όσο και από άλλα Πανεπιστήμια του Λονδίνου και της Ευρώπης, όπως οι κ.κ. Abby Day, Lois Lee, Sarah Dunlop, Mia Lövheim, Sylvia Galandini, Anna Strhan, Adam Dinham και Atko Remmel.

Οι διδακτικές ενότητες περιλάμβαναν, εκτός από θεωρητικές προσεγγίσεις και παρουσιάσεις δικών τους επιτόπιων ερευνών σε διάφορα πεδία μελέτης, ατομική και συλλογική συμμετοχή και αλληλόδραση με τους συμμετέχοντες κατά την ώρα των διδακτικών ενοτήτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους ερευνητές σε προσωπικές τους μελέτες και σε ερευνητικά προγράμματα με ταυτόχρονη χρήση ποσοτικών και ποιοτικών μεθόδων έρευνας.

Οι εργασίες περατώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου 2015 με πλήρη επιτυχία, ενώ η ικανοποίηση των συμμετεχόντων ερευνητών αλλά και Καθηγητών αφήνει στο μέλλον ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του Τμήματος Θεολογίας με το Πανεπιστήμιο του Κεντ στο πεδίο της Κοινωνικής μελέτης της Θρησκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου