"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Διάλεξη προς τιμήν του Στέφανου Γερασίμου

Διάλεξη διοργανώνεται προς τιμήν της μνήμης του Στέφανου Γερασίμου σε συνεργασία των πανεπιστημίων Sabancı, Boğaziçi και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ανατολικών Ερευνών την Τρίτη, 29 Μαΐου 2011.
Στην αίθουσα της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Boğaziçi στις 17:00, θα μιλήσει ο Anthony Mohlo, καθηγητής στο European Unıversity Institute, για τις «Κοινότητες και ταυτότητες στη Μεσόγειο των αρχών του μοντερνισμού».
Ο Στέφανος Γερασίμου, από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Πολίτικης οικογένειας στο χώρο των γραμμάτων, γεννήθηκε στην Πόλη το 1942.
Απόφοιτος του Ζωγραφείου Λυκείου και της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στο τμήμα της αρχιτεκτονικής, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Παρίσι όπου και συνέγραψε μία διατριβή-σταθμό στην κοινωνική επιστήμη της Τουρκίας
Πνεύμα ανήσυχο και με ευρύ πεδίο γνώσεων, ο Στέφανος Γερασίμου συνέχισε να συγγράφει βιβλία για την Τουρκία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ανάμεσα στα οποία τα “Μύθοι της Κωνσταντινούπολης και της Αγια-Σοφιάς” (1995), “Ιστανμπούλ: Η Πόλη των Αυτοκρατοριών” (2000) καθώς και το “Κοινωνία Πολιτών και Εθνικισμός στην Τουρκία” (2001). Μέχρι το θάνατό του, το 2005, δίδασκε ως καθηγητής στο Παρίσι. Βιβλία του έχουν εκδοθεί τόσο στα γαλλικά όσο και στα τουρκικά. Μέχρι το θάνατό του, το 2005, δίδασκε ως καθηγητής στο Παρίσι. Βιβλία του έχουν εκδοθεί τόσο στα γαλλικά όσο και στα τουρκικά και ελληνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου