"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα "Οι γυναίκες και η σύγχρονη κρίση"

Η σύγχρονη κρίση, οι επιπτώσεις της στην κοινωνία και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και ο γυναικείος πληθυσμός αλλά και οι δυνατότητες που έχουν οι ίδιες οι γυναίκες να συμβάλουν στην υπέρβασή της ήταν το θέμα που συζητήθηκε σε ημερίδα του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ στο κατάμεστο από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και από μέλη του διδακτικού προσωπικού Α’ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής τη Δευτέρα 14 Μαΐου.
Καθηγήτριες του ΑΠΘ, από τη Θεολογική (Ν. Παπαγεωργίου, Αικ. Τσαλαμπούνη), τη Φιλοσοφική (Σιδ. Ζιώγου-Καραστεργίου) και τη Γεωπονική Σχολή ( Δ. Προφήτου-Αθανασιάδου), από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ (Π. Νάσκου-Περράκη) και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ανοικτού Πανεπιστημίου (Σπ. Αθανασοπούλου-Κυπρίου) φώτισαν ποικίλες πτυχές του πολύπλοκου θέματος τονίζοντας ανάμεσα στ’ άλλα τις Διεθνείς Συμβάσεις που προστατεύουν την ίση μεταχείριση των γυναικών και εξαλείφουν παντός είδους διάκριση εις βάρος τους, την αλληλεγγύη που αναδεικνύεται μέσα στην κοινωνία σε περιόδους κρίσης και το γυναικείο πρόσωπο του εθελοντισμού στις ποικίλες δραστηριότητες για την ανακούφιση των θυμάτων της κρίσης, αλλά και την πρωτοπορία των γυναικών ως προς την επιστροφή στη γη και τις υποσχόμενες βιοκαλλιέργειες.

Περισσότερα στο ιστολόγιο ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου