"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων του Σχολικού Συμβούλου Αντώνη Μπιτσάκη για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά


Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των Επιμορφωτικών Σεμιναρίων που πραγματοποίησε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ο Σχολικός Σύμβουλος της Α' Αθηνών κ. Αντώνης Μπιτσάκης, με θέμα: "Τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά: Καινοτομίες, βασικές αρχές, περιεχόμενο".
Τα Σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε πέντε διαδοχικές συναντήσεις, ανάλογα με τη χωροταξική κατανομή των Σχολείων. Προσήλθαν πολλοί συνάδελφοι από Σχολεία της Α Δ/νσης Δ.Ε. Αθήνας. Σε κάθε συνάντηση έγινε αναλυτική παρουσίαση - ενημέρωση με τη χρήση του power-point, για τη φιλοσοφία, τις βασικές αρχές και το περιεχόμενο των Νέων Προγραμμάτων στο μάθημα των Θρησκευτικών, δόθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό - επιμορφωτικό υλικό και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση. Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους που υπηρετούν στα σχολεία (Γυμνάσια - Γεν. Λύκεια - ΕΠΑΛ).
Οι Θεολόγοι που διδάσκουν στα Γυμνάσια τα οποία εφαρμόζουν πιλοτικά το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών κλήθηκαν σε ξεχωριστή συνάντηση. Το Σεμινάριο αυτό εντάχθηκε στη Β φάση της επιμόρφωσής τους και αφορούσε στην υλοποίηση του Νέου ΠΣ. Συγκεκριμένα περιελάμβανε τις εξής βασικές δράσεις:

Την παρουσίαση του πλαισίου βασικών αξόνων σχεδιασμού του μαθήματος
Την ανάπτυξη σχεδίων διδασκαλίας με βάση το νέο ΠΣ
Την πορεία της διδακτικής εργασίας
Τη διδασκαλία μέσω τέχνης (Artful thinking)
Βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου