Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η Εκκλησία μας είναι πηγή ενότητας

Διδυμότειχο, των Νίκου Μαγγίνα και Αντώνη Τριανταφύλλου, φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
 
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από το Διδυμότειχο, την πόλη των κάστρων και των βυζαντινών αυτοκρατόρων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στην ομιλία του, μετά πανηγυρική δοξολογία στον περικαλλή Καθεδρικό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας, απευθυνόμενος στον επιχώριο Επίσκοπο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό και το εκκλησίασμα τόνισε με ιδιαίτερο νόημα ότι «Η Εκκλησία μας η Ορθόδοξος είναι πηγή ενότητας, ελευθερίας και ειρήνης δια την Θράκην διδάσκουσα τον σεβασμόν εις τας ιδιαιτερότητας των χριστιανικών και μη κοινοτήτων και την καλλιέργειαν σχέσεως αρμονικής συνυπάρξεως και εμπιστοσύνης και συνεργασίας απαραίτητον δια την πρόοοδον και την ευημερίαν».
Απευθυνόμενος προσωπικώς προς τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό ο Οικουμενικός Πατριάρχης έπλεξε το εγκώμιό του για την εκκλησιαστική διακονία του λέγοντας ότι «η υμετέρα μετριότης επηύξησε και καλλιέργησεν επιπλέον το κλίμα αυτό με τας αμοιβαίας επισκέψεις εκ και προς τα γειτονικάς χώρας αι οποίαι επισκέψεις και συναναστροφαί ανοίγουν νέας οδούς φιλίας και συνεργασίας εκατέρωθεν των συνόρων».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε ευχές για ένα καλύτερο αύριο στο λαό του Έβρου και της Θράκης «υπό το φως του σωτηριώδους Ευαγγελικού μηνύματος όπως το εβίωσε, το βιώνει και θα το βιώνει ανόθευτον μέχρι τέλους των αιώνων η Μήτηρ μας Εκκλησία το Ιερόν κέντρον της Ορθοδοξίας το οποίο σας περιβάλει με στοργήν, αγάπην, τιμήν και σας ευλογεί από καρδίας σήμερα δια του Πατριάρχου σας».
Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε θερμά δεκτός από τον κλήρο και το λαό του Διδυμοτείχου. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Μουφτής της Θράκης, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Πρώτο της Ορθοδοξίας.

Για περισσότερα στο: ΑΜΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου