Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Δυνατότητα μετατάξεων των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ01-Θεολόγων σε θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων

Δυνατότητα μετατάξεων των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ01-Θεολόγων σε θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων. Η μετάταξη πραγματοποιείται και με τη σύμφωνη γνώμη της ενδιαφερομένης εκκλησιαστικής αρχής .
Εκπαιδευτικοί του κλάδου των Θεολόγων (ΠΕ01) δύνανται να μεταταγούν σε υφιστάμενες κενές οργανικές θέσεις εκκλησιαστικών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος, των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Κρήτης και των Ιερών Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου, με ταυτόχρονη κατάργηση των οργανικών θέσεων που κατέχουν.
Η μετάταξη πραγματοποιείται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, κατόπιν αίτησης του εκπαιδευτικού, γνώμης του ΚΥΣΔΕ (εάν ανήκει στη Γενική Εκπαίδευση) ή του ΥΣΔΕΕ (εάν ανήκει στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση) και της σύμφωνης γνώμης της ενδιαφερομένης εκκλησιαστικής αρχής, με ταυτόχρονη μεταφορά της αντίστοιχης πίστωσης.
Στην περίπτωση κατά την οποία δεν υφίστανται κενές οργανικές θέσεις, οι ως άνω μετατάξεις διενεργούνται με μεταφορά της θέσης, που κατέχουν οι μετατασσόμενοι.
Τα παραπάνω προβλέπει διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και εντάθηκε στο νομοσχέδιο για τις Θρησκευτικές Κοινότητες. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το νομοσχέδιο

Πηγή: ESOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου