"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η επιμορφωτική Ημερίδα του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στη Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα που οργάνωσε το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. στις 23 Οκτωβρίου 2014, με θέμα: «Η θρησκεία στη σύγχρονη κοινωνία».
Την επιμορφωτική ημερίδα .που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Στ΄ της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. προσφώνησε η Διευθύντρια του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κ. Αλεξάνδρα Μάρα. Στην έναρξη της ημερίδας χαιρετισμούς απηύθυναν ο Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας  του Α.Π.Θ. κ. Ι. Βασιλόπουλος και ο Σύμβουλος Θεολόγων Αν. Θεσσαλονίκης κ. Π. Στράντζαλης.
Στην επιμορφωτική ημερίδα παρουσίασαν εισηγήσεις στο πρώτο μέρος οι:  Χρ. Σταμούλης με θέμα «Ορθόδοξη θεολογία και σύγχρονη πραγματικότητα» η Β. Μούρκα - Μητροπούλου, με θέμα: «Το μάθημα των θρησκευτικών στον ψηφιακό κόσμο. Το αποθετήριο μαθησιακών αντικειμένων», ο   Ν. Μαγγιώρος, με θέμα: « Η θρησκευτική εκπαίδευση στην Ευρώπη. Όροι και Προϋποθέσεις». Στο δεύτερο μέρος η Ι. Κομνηνού,  με θέμα: «Η αξιοποίηση των εργαλείων web2 στη διδακτική των Θρησκευτικών», ο Δ. Χατζημιχαήλ, με θέμα: «Διαθεματική προσέγγιση της Ιστορίας Β΄ Γυμνασίου με χρήση των πηγών» και η  Σμ. Φαρίδου, με θέμα:  «Οργάνωση μιας ενοριακής κοινότητας. Δραστηριότητα με χρήση εργαλείων web2 στο πλαίσιο του Νέου Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου».


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου