Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Ο ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Ιερά Μητρόπολη Βελγίου
Σήμερα το πρωί άρχισαν στο Βατικανό οι εργασίες της Συνόδου των Ρωμαιοκαθολικών Επισκόπων που έχει ως θέμα: «Οι ποιμαντικές προκλήσεις για την οικογένεια μέσα στο πλαίσιο του ευαγγελισμού».
Αυτή η Σύνοδος, που η διάρκειά της είναι από 5 έως 19 Οκτωβρίου 2014, λαμβάνει χώρα υπό την υψηλή αιγίδα της Αυτού Αγιότητος του Πάπα Φραγκίσκου και συγκεντρώνει 191 συνοδικούς επισκόπους, εκ των οποίων 60 καρδινάλιοι προερχόμενοι από τις 5 ηπείρους. Επίσης και άλλοι συμμετέχοντες προσεκλήθησαν σ’ αυτήν τη Σύνοδο ως ειδικοί ή ως σύμβουλοι. Παρίστανται επίσης 8 αντιπρόσωποι άλλων χριστιανικών Εκκλησιών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας εκπροσωπεί την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τη Μητέρα Εκκλησία (Οικουμενικό Πατριαρχείο), ο Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων θα εκπροσωπήσει το Πατριαρχείο Μόσχας κατά τη δεύτερη εβδομάδα των εργασιών της Συνόδου. Υπάρχουν επίσης και υψηλοί εκπρόσωποι της Κοπτικής Εκκλησίας, της Παγκοσμίου Ενώσεως των Λουθηρανών, της Παγκοσμίου Κοινωνίας της Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας και της Παγκοσμίου Ενώσεως των Βαπτιστών.
 
Για περισσότερα στο: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου