Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Η Θρησκεία στη σύγχρονη κοινωνία».

Το 2ο  Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ.  οργανώνει  επιμορφωτική ημερίδα με  θέμα:

«Η Θρησκεία στη σύγχρονη κοινωνία».

Στο β΄ μέρος της ημερίδας θα παρουσιαστούν διδακτικά σενάρια με χρήση πηγών και ΤΠΕ.
Η επιμορφωτική ημερίδα απευθύνεται στους Θεολόγους καθηγητές της Β΄/θμιας εκπ/σης και τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί στις
23 Οκτωβρίου 2014
στην αίθουσα  ΣΤ΄ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ (3ος όροφος ) και ώρες 17.00  έως 20.30.

Στόχοι: α) η παρουσίαση της σημασίας του θρησκευτικού φαινομένου σε σχέση με την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη των λαών

β)  η σημασία της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν παραδείγματα διδακτικής μεθοδολογίας και παιδαγωγικής προσέγγισης των ενοτήτων με χρήση σύγχρονων διδακτικών εργαλείων.

Η παρακολούθηση της επιμόρφωσης είναι ελεύθερη και  στους επιμορφούμενους  θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Πρόγραμμα
17.00 -17.30: Χαιρετισμοί από τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Κωνσταντίνου, τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας κ. Σταμούλη, τον Ομότιμο καθηγητή κ. Βασιλόπουλο,  τον Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων Ν. Θεσσαλονίκης κ. Στράντζαλη και την Διευθύντρια του 2ου Προτύπου-Πειραματικού Γυμνασίου  κα Μάρα
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

17.30 – 17.50: Χρ. Σταμούλης , Πρόεδρος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., «Ορθόδοξη θεολογία και σύγχρονη πραγματικότητα».

17.50 - 18.10: Β. Μούρκα - Μητροπούλου, Eπίκουρη Καθηγήτρια Παιδαγωγικών και Διδακτικής στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ., «Το μάθημα των θρησκευτικών στον ψηφιακό κόσμο. Το αποθετήριο μαθησιακών αντικειμένων».  

18.10 - 18.30: Ν. Μαγγιώρος, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογικής Α.Π.Θ., «Η θρησκευτική εκπαίδευση στην Ευρώπη. Όροι και Προϋποθέσεις».
18.30 -19.00: Διάλειμμα
19.00 -19.20 Ι. Κομνηνού,  Δρ. Θεολόγος – Φιλόλογος , καθηγήτρια  στο 1ο  Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών «Γεννάδειος Σχολή», «Η αξιοποίηση των εργαλείων web2 στη διδακτική των Θρησκευτικών».
19.20 -19.40:  Δ. Χατζημιχαήλ, Δρ. Φιλόλογος, Υποδιευθυντής του 2ου Πρότυπου-Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, «Διαθεματική προσέγγιση της Ιστορίας Β΄ Γυμνασίου με χρήση των πηγών».
19.40 -20. 00: Σμ. Φαρίδου, Δρ Θεολόγος – Φιλόλογος, καθηγήτρια στο 2ο  Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, «Οργάνωση μιας ενοριακής κοινότητας. Δραστηριότητα με χρήση εργαλείων web2 στο πλαίσιο του Νέου Πιλοτικού Προγράμματος Σπουδών των Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου».

20.00 – 20.30: Συζήτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου