Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια των θεολόγων των σχολείων καλλικρατικών Δήμων Κορδελιού - Ευόσμου, Νεαπόλεως - Συκεών και Αμπελοκήπων - ΜενεμένηςΣτις 30 Σεπτεμβρίου 2014, 01 και 03 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης τα επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια των θεολόγων των σχολείων των καλλικρατικών Δήμων Κορδελιού - Ευόσμου, Νεαπόλεως - Συκεών και Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Τα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια  παρακολούθησαν συνολικά 48 εκπαιδευτικοί (3 ολιγομελή τμήματα για τις ανάγκες των βιωματικών δραστηριοτήτων).  
 
 
Όλες τις μέρες των σεμιναρίων ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Πολύβιος Στράντζαλης αφού έκανε στους θεολόγους μια ολιγόλεπτη γενική ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών (προγραμματισμός, οδηγίες διδασκαλίας, απαλλαγές κ.α.) αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της χρήσης των διαφόρων τεχνικών διδασκαλίας αλλά και των βιωματικών δραστηριοτήτων στο μάθημα των Θρησκευτικών.
 
 
Τόνισε ότι οι μεν τεχνικές διδασκαλίας αφορούν στον τρόπο διεξαγωγής των οργανωτικών - διδακτικών δραστηριοτήτων και των τρόπων χρήσης του διδακτικού υλικού οι δε βιωματικές δραστηριότητες συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στάσεων στους μαθητές.
 
Η χρήση τους μάλιστα δραστηριοποιεί την τάξη και αυξάνει την κατανόηση της γνώσης. Μετά την παρουσίαση ορισμένων τεχνικών διδασκαλίας και διάφορων είδη βιωματικών δραστηριοτήτων από το Σχολικό Σύμβουλο, οι συνάδελφοι θεολόγοι αφού τους μοιράστηκε εκπαιδευτικό υλικό, ασχολήθηκαν σε ομάδες με τις βιωματικές δραστηριότητες "ρόλος στον τοίχο" και "ανακριτική καρέκλα". Μετά το πέρας των επιμορφωτικών βιωματικών σεμιναρίων οι εκπαιδευτικοί θεολόγοι ζήτησαν  την επανάληψη τους με περισσότερες τεχνικές διδασκαλίας και βιωματικές δραστηριότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου