"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος 

Η Πρωτοχρονιά (εορτή της Περιτομής του Κυρίου και μνήμη του Μ. Βασιλείου) στο Φανάρι και στην Πόλη θα γιορταστεί ως εξής: 
- Στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει στον Μ. Εσπερινό (31 Δεκεμβρίου και ώρα 2 το μεσημέρι) και στην Θεία Λειτουργία της 1ης Ιανουαρίου εν συγχοροστασία μετά των ιεραρχών του Θρόνου. 
Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου, όπου θα μιλήσει και ο Πατριάρχης. 
- Στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος και στον Mητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας, ο Γέρων Χαλκηδόνος Αθανάσιος θα χοροστατήσει στην Θεία Λειτουργία της 1ης Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα και το κόψιμο της Βασιλόπιτας. Το απόγευμα στις 4, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός και η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Αθανασίου.
- Ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος θα χοροστατήσει στην Θ. Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Θεραπείων ανήμερα την Πρωτοχρονιά και στη συνέχεια θα ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα στην Κοινοτική αίθουσα. 
- Στην Κοινότητα Σταυροδρομίου: Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου και ώρα 4.30 το απόγευμα, ο επόπτης της Περιφερείας Σταυροδρομίου Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός θα χοροστατήσει στην Παναγία του Πέραν, ενώ την επομένη το πρωί στην Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Ταξείμ. 
- Θεία Λειτουργία την Πέμπτη 1η Ιανουαρίου στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ταταούλων, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σασίμων Γενναδίου, αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιοχής Ταταούλων. Θα επακολουθήση η τελετή της Βασιλόπιττας στην Κοινοτική αίθουσα. 
- Ο Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος, επόπτης της Περιφερείας Κοντοσκαλίου, Βλάγκας και Υψωμαθείων, θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της εορτής στο Αγίασμα του Μ. Βασιλείου, στον Ι. Ναό Αγίας Κυριακής Κοντοσκαλίου (ώρα 5μ.μ.) και στην Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίων Θεοδώρων Βλάγκας. 
- Ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, θα χοροστατήσει στην Θ. Λειτουργία της 1ης Ιανουαρίου, στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Κοινότητος Μεγάλου Ρεύματος. 
- Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Παναγίας Χαντζεριωτίσσης, Κοινότητος Τεκφούρσαραϊ, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Συνάδων Διονυσίου, Επόπτου της Περιφερείας Φαναρίου – Κερατίου Κόλπου. 
- Επίσης, η Θ. Λειτουργία ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα τελεσθεί σε πολλούς ναούς της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως και των Μητροπόλεων Χαλκηδόνος και Δέρκων από τους εφημερίους των ναών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου