"ΕΣΤΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΓΩΓΗ ΤΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΤΗ ΨΥΧΗ ΕΠΙΠΟΝΩΣ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑΣ ΚΗΛΙΔΩΝ ΑΥΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΙΡΟΥΣΑ ..." (ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ)

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

O Oικουμενικός Πατριάρχης στα Γραφεία του Ο.Η.Ε. της Γενεύης

Την τελευταία ημέρα της Πατριαρχικής επίσκεψης στην Γενεύη (Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου) ο Οικουμενικός Πατριάρχης,συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμία, τον Επίσκοπο Λαμψάκου Μακάριο, τον Τριτεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Θεόδωρο και τον Χρυσοβαλάντη Τζαβίδη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών της Γενεύης. 
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής κ. Michael Møller, παρουσία και του Ὲλληνα Πρέσβη στους Διεθνείς Οργανισμούς της Γενεύης Αλέξη Αλεξανδρή. 
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα περιβαλλοντικού και διαθρησκειακού ενδιαφέροντος, ενώ ο Πατριάρχης υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Ο.Η.Ε., ο οποίος ήδη εδώ και 70 χρόνια συμβάλλει στην προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στον κόσμο. Ο Πατριάρχης περιηγήθηκε στους χώρους του Ο.Η.Ε. και επισκέφθηκε την αίθουσα της Διάσκεψης για τους Αφοπλισμούς, την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, καθώς και εκείνη του Συμβουλίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ενώ πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψης μετέβη και στην Βιβλιοθήκη της Κοινωνίας των Εθνών, όπου και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών. 
Ο κ. Møller προσέφερε ως δώρο στον Πατριάρχη φάκελλο με αντίγραφα ιστορικών εγγράφων που φυλάσσονται στην Βιβλιοθήκη και τα οποία σχετίζονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ομογένεια στην Τουρκία.

Για περισσότερα στο: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου